Direct na mijn afstuderen in 1996 als architect aan de faculteit bouwkunde in Delft startte ik mijn eigen architectenbureau. Kort daarna ontstond een samenwerking met Dirk Jan Borski en Stefan Noordhoek onder de naam BNB architecten. Tot 2011 ontwierpen we tientallen gebouwen met een vloeroppervlak variërend tussen 9 en 18.000 m2. BNB architecten

In 2007 kocht ik een vervallen boerderij met schuren in vakwerk stijl. Van kinds af aan heb ik een passie voor het zelf uitdenken en bouwen. Eigenhandig ben ik de gebouwen stukje bij beetje in vrije tijd gaan restaureren. Het project werd een enorme bron van ervaring en mijn voorliefde voor ambacht en historische bouwtechniek kreeg een flinke impuls.

In 2011 werd ik door de Westergasfabriek in Amsterdam gevraagd om te gaan adviseren in het beheer en onderhoud van de 17 rijksmonumenten. De Westergasfabriek was toen ongeveer 5 jaar in bedrijf als culturele hotspot. Door de ervaring die hierbij was opgedaan ontstonden er allerlei wensen voor aanpassingen in de gebouwen. Mijn praktische kennis van het bouwen en de ervaring als architect kon ik hier prachtig combineren. Een hoogtepunt was de pilot ‘Verduurzaming Monumenten’ van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE). Waarbij we diverse gebouwen voorzagen van geïsoleerde daken en raampartijen.

Gaandeweg heb ik ontdekt dat ik eigenaren graag help bij behouden van bestaande gebouwen die ertoe doen. Het bruikbaar houden vergt veranderingen maar het karakter moet behouden blijven. Monument of niet.